ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

Το πρώτο θαλάσσιο ”ασανσέρ” του πλανήτη

Στο νησί Ούσεντομ στο Ζίνοβιτς της Γερμανία, υπάρχει η «βυθισμένη γόνδολα», όπως λένε ένα ασανσέρ σε στυλ άρτ νουβό, το οποίο είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η «βυθισμένη γόνδολα» έκανε την πρώτη της κατάδυση στα νερά της Βαλτικής το 2006. Στηρίζεται σε έναν μεταλλικό στύλο δέκα μέτρων, που επιτρέπει στο θαλάσσιο ασανσέρ να κατέβει στον βυθό γλιστρώντας γύρω από αυτόν.

Για να ξεπεράσει την αυξητική δύναμη των 50 τόνων που δημιουργείται από το νερό, η ανθεκτική στην πίεση καμπίνα έχει βάρος 45 τόνους και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες.

Το «Tauchergondel», στα γερμανικά, εγκαταστάθηκε σε μια προβλήτα στο Zinnowitz. Η καμπίνα χωρά 24 άτομα και διαθέτει ένα μικρό κατάστημα που πωλεί αναμνηστικά και ποτά, καθώς και μια τρισδιάστατη οθόνη.

Από τα παράθυρα γύρω από την καμπίνα, οι επισκέπτες μπορούν να ρίξουν μια ματιά στον υποβρύχιο κόσμο. Καθώς το νερό στη Βαλτική Θάλασσα είναι πολύ πλούσιο σε πλαγκτόν, οι συνθήκες ορατότητας δεν είναι ιδανικές.

Γι ‘αυτό, κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, που διαρκεί 40 λεπτά, η 3D οθόνη προβάλει εκπαιδευτικές ταινίες οποίες «μεταφέρουν» τους επισκέπτες σε τροπικούς κοραλλιογενείς υφάλους και τους… φέρνουν αντιμέτωπους με καρχαρίες, γιγαντιαίες σουπιές και θαλάσσια τέρατα.

Η «βυθισμένη γόνδολα» σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα και μηχανικό Αντρέας Βουλφ, ο οποίος σκοπεύει να εγκαταστήσει περισσότερες βυθισμένες γόνδολες και σε άλλα μέρη, προσφέροντας στους ανθρώπους μια θέα στον υποβρύχιο κόσμο.

Ήδη έχει εγκαταστήσει «γόνδολες» σε άλλα μέρη της Γερμανίας, στην Πολωνία, τη Σουηδία, την Κροατία και την Κίνα. Όλες οι «βυθισμένες γόνδολες» διαθέτουν τον τεχνικό εξοπλισμό για καταδύσεις που φτάνουν τα 8 μέτρα.

Πηγή: iselida.gr

ZLIFT | ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

H εταιρία μας δραστηριοποιείται στο τομέα της εγκατάστασης, συντήρησης, επισκευής και μελέτης, ανελκυστήρων και αυτόματων θυρών, από το 1970!
Παρέχουμε πανελλαδική κάλυψη (Δωδεκάνησα/Ρόδος, Αττική/Αθήνα, Αιτωλοακαρνανία/Αγρίνιο) και πραγματική 24ωρη τεχνική υποστήριξη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας παρακαλούμε επισκεφθείτε την σελίδα μας www.zlift.gr


> Πιστοποίηση ανελκυστήρων από 180€

> Συντήρηση ανελκυστήρων από 30€


Άμεση Αίτηση Προσφοράς - Online

Setup
Repair
Service
Service
Service


Αρέσει σε %d bloggers: